Onze baby Blog

Hardlopen met je kinderwagen?

Posted on: juni 23, 2010

Joggen met de kinderwagen

Voor veel moeders is het een ontzettende opgave om weer terug in vorm te komen na het krijgen van een kind. Moeders die klaar zijn of moeders die niet kunnen wachten om vet en afvalstoffen te verbranden zullen op een gegeven moment ontdekken dat een hardloop kinderwagen the beste oefening is om weer terug in vorm te komen. Hardloop kinderwagens zijn geschikt voor hardlopen of rennen met de baby.

De gewone vierwiel kinderwagen is vooral ontworpen voor doen van boodschappen en uitstapjes maar de hardloop kinderwagen heeft 3 wielen. Hierdoor blijft de kinderwagen stevig en stabiel op hogere snelheden dan de gemiddelde loopsnelheid. Moeders die zijn bijgekomen van de bevalling kunnen zo gewoon door blijven hardlopen en rennen terwijl ze tegelijkertijd een wandeling met hun kleintje maken.

Er zijn meerdere merken en modellen beschikbaar van hardloop kinderwagens en een kinderwagen uitkiezen kan erg gecompliceerd zijn als je niet weet waar je op moet letten. Als je gaat kijken voor een hardloop kinderwagen is het belangrijk dat je nagaat over hoe je hem zal gebruiken.

Fanatieke hardlopers lopen meestal op onbestrate terreinen in zo’n geval is het beste op te kiezen voor een kleine kinderwagen met een 20” voorwiel. Het volledige pakket zorgt voor een betere en comfortabelere positie voor je kind.  Grotere wielen kunnen weer kantelen en zijn minder wendbaar. Dit kan weer problemen doen als je boodschappen gaat doen of iets dergelijks

Als je vaak hardloopt over bestrate terreinen  en hardloop paden kan je het best kiezen voor een kinderwagen met 16” wielen. Deze soort kinderwagens zorgen voor een goede balans in stabiliteit en wendbaarheid.

De hardloop kinderwagen moet koste wat kost goede veiligheids opties hebben. Zoals bijvoorbeeld spin sloten, een goede veiligheidsriem en noodremmen. Dit is het belangrijkste waar je op moet letten bij de aanschaf van een kinderwagen omdat het je kind in veiligheid houdt. Sommige hardloop kinderwagens hebben extra opties zoals zachtere zitplaatsen, betere vering,  zonbescherming of zelfs een drankhouder.

Advertenties

2 Reacties to "Hardlopen met je kinderwagen?"

Ik ga het zeker proberen. Bedankt voor de tip!

Heel sportief, zeker het proberen waard! Ik zal mijn sportschoenen maar weer eens tevoorschijn gaan halen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties

  • Laura: Het is een hele mooie meid waar je heel trots op kunt zijn! Groetjes Laura
  • Laura: Heel sportief, zeker het proberen waard! Ik zal mijn sportschoenen maar weer eens tevoorschijn gaan halen :)
  • Laura: Wow, dat ziet er leuk uit! Wie weet krijg ik mijn Frank ook wel zo ver. Niet dat hij zo creatief is ;) Groetjes Laura

Categorieën

%d bloggers liken dit: